2014. augusztus 16., szombat

Liebster Award, avagy díjat kapott az Anyatejút blog



Igazán kellemes meglepetés, hogy Lepesi-Benkő Réka, a Fehérló oldal írója odaítélte nekem a Liebster Award nevű vándordíjat. Utánanéztem, mi is ez. Nos, bloggerek stafétaként adják egymásnak, ha szeretnék elismerni a másik tevékenységét. A "liebster" német szó, jelentése: legkedvesebb, legédesebb, szeretetreméltó, kellemes, értékes. A díj elfogadása különböző szabályokhoz kötött, melyek az idők során változtak, módosultak. Nagyjából az a feladat, hogy köszönjük meg a díjazást, válaszoljunk a feltett kérdésekre, majd nevezzünk meg újabb személyeket, akiknek továbbadjuk a stafétát és tegyünk fel nekik magunk is kérdéseket. No és persze ne felejtsük el értesíteni őket arról, hogy megkapták a vándordíjat!

Rékának köszönöm a díjat - jól esik, hogy gondoltál rám! -, és az alábbi kérdéseket!

1. Olyan témákat választotok, amik szembe jönnek az utcán, legtöbbünk észre sem veszi őket. Mi az, ami titeket megfog ezekben a dolgokban?

  Nyilván mindenki azt veszi észre leginkább, ami iránt amúgy is érdeklődik. Csupa olyan dologról írok, ami valamiért megragad, lelkesít, örömmel tölt el vagy éppen felháborít. Érzelmeket vált ki belőlem. Szeretem, ha kellemes, jó dolgok történnek a világban és azonnal meg akarom változtatni azt, ami rossz. Világmegváltó terveim vannak. A változáshoz idő kell, de addig is legalább beszélek, írok róluk.

2. Mindannyian gyerekek mellett dolgoztok. Hogyan tudjátok megszervezni a hatékony írás körülményeit?

  A gyerekeim már nagyok, elég önállóak, így tudok magamnak időt szakítani az írásra. Persze, ha beszélgetni szeretnének, igyekszem azonnal rájuk figyelni. A tinédzserekről tudni kell, hogy amit nem mondhatnak el azonnal, amint eszükbe jut, azt lehet, hogy később már nem mondják el. Ráadásul a kamaszokat inkább éjjel lehet gondozni - mondta rendkívül találóan egy kolléganőm. Így én főleg nappal írogatok.

3. Kérlek, írjatok három véletlenszerű dolgot magatokról! :)

  1. Odavagyok a családomért. De ez nem véletlen. :)
  2. Nem szeretem az idézeteket. Vannak saját gondolataim.
  3. Szeretek élni.

Ezennel átadom a stafétabotot, pontosabban odaítélem a Liebster Awardot a következő személyeknek:

- Lénárd Orsinak, a Dúla blog szerkesztőjének, aki a várandósságról, szülésről írja bejegyzéseit, megható történeteket oszt meg olvasóival, és remek szakembereket szólaltat meg oldalán.

- Simonfi Áginak, a Pilates hazai szakemberének, akitől rengeteget tanulhatunk az egészséges, biztonságos testmozgásról, egészséges táplálkozásról és persze magáról a Pilatesről.

- Alan Z Why-nak, aki kendőzetlen őszinteséggel ír túlsúlyról, fogyásról, akaraterőről és önmagáról.

Kérdéseim:
1. Mit szeretnél elérni az írással?
2. Milyen visszajelzéseket kapsz a blogodon megjelenő írásokkal kapcsolatban? 
3. Előfordul-e, hogy egyes gondolatokat csak félve mersz megírni és közzétenni vagy inkább le sem írod őket, mert tudod, hogy úgyis "kiverik a biztosítékot"?
4. A családod olvassa a blogodat?
5. Hogy telik számodra egy ideális, kellemes nap?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése